Skvoš Asocijacija Srbije
Serbian Squash Asociation

Prvi dan - Ekipno prvenstvo Balkana, Ljubljana 2012


21.09.2012.

Reprezentaciaj Srbije, po prvi put sastavljena samo od igračica i igrača koji su squash naučili u Srbiji, juče je uspešno nastupila u Ljubljani. Od ulasku u klub Konex srpski nacionalni tim pucao je od samopouzdanja i želje za pobedama.

Pratite BTCH 2012 prekolive streaming


Prvo su nastupale devojke, u teren je prvo ušla Aleksandra i fantastičnom igrom savladala svoju protivnicu iz Turske sa 3-0. Prvi reket Srbije Jelena Dutina je, zatim, uz odličnu igru povela sa 2-0. U trećem setu je došlo do malog pada i posle par meč lopti ipak je izgubila taj set, ali u četvrtom setu nasa najbolja igračica je pokazala sav svoj kvalitet i privela meč kraju. Treći meč je odigrala naša najmlađa igračica i debitant u nacionalnom dresu Lana Prokić. Ona je zasijala punim sjajem i veoma koncentrisano, dobrom igrom savladala svoju protivnicu sa 3-0.

Na red su došli muškarci koji su za protivnike imali drugi tim Turske, koji je savladan ubedljivo. Aleksandar Matanovic je sa maksimalnim rezultatom debitovao u nacionalnom dresu, potom naš najbolji igrač Marko Matanović je isto tako bio ubedljiv i pokazao da je najveći adut Srbije na ovom takmičenju. Velika nada srpskog skvoša Nikola Filipović krenuo je vrlo jako i poveo sa 2-0, u trecem setu je došlo do malog pada , ali u četvrtom Nikola pokazuje koliko je fizički dobro pripremljen i pobeđuje. U drugom kolu momci su igrali protiv favorita Hrvatske i izgubili sa 3/0. Prvo je Filipović dao svoj maksimum protiv Švonje, ali je izgibio sa 3-0, Aleksandar je za protivnika imao jednog od najboljih igrača na turniru Fistonića, te je izgubio 3-0. Prvi meč u nacionalnom dresu zabeležio je i Vuk Brcanski koji je za protivnika imao Maksimovića. Brcanski je dobro startovao, ali to je bilo sve od novog reprezentativca koji gubi sa 3-0.

Devojke su u drugom kolu igrale protiv Slovenije. Jelena pobeđuje svoj meč sa 3-1, dok Aleksandra i Lana gube uz veliko zalaganje sa po 3-0. Njihovi rezultati prvog dana bili su dovoljni za polufinale koje ih očekuje sutra od 11:30.

Muškarci sutra igraju četvrtfinale protiv Slovenije 2 u 10h.

Najavljen je i live streaming sutrašnjeg dana.

Ove je sjajan uspeh nove, podmlađene, reprezentacije Srbije. Odlično raspoloženje vlada u reprezentaciji, mnogo smeha i zabave, za šta je ponajviše zaslužan Nikola Filipović. Nadamo se da će tako ostati i posle drugog dana i da će se reprezentativci, kao i svi radovati prolasku u finale, odnosno polufinale!

3rd BTCH 2012 Ljubljana, Slovenia

Rezultati prvog dana:

  • Žene: Slo1 vs. Tur 2:1, Srb vs. Tur 3:0, Slo2 vs. Hr 0:3, Slo2 vs. Bul 2:1, Hr vs. Bul 3:0, Slo1 vs. Srb 2:1
  • Muškarci: Slo1 vs. Hr2 3:0, Bul vs. Slo2 3:0, Hr1 vs. Tur2 3:0, Mak vs. Hr2 0:3, Slo2 vs. Tur 3:0, Srb vs. Tur2 3:0, Slo vs. Mak 3:0, Bul vs. Tur1 3:0, Hr1 vs. Srb 3:0

Grupe:
  • Muškarci
A
1.Slo 2.Cro 3.Mak
B
1.Bul 2.Slo2 3.Tur
C
1.Cro 2.Srb 3.Tur2
  • Žene
A
1.Cro 2.Slo2 3. Bul
B
1.Slo 2.Srb 3.Tur
Raspored drugog dana:

Prvo izdanje ove godine

Pretplatite se na novosti

Gledajte skvoš uživo u HDu

Partneri

Rezultati SAS turnira uživo

Podrška države