Skvoš Asocijacija Srbije
Serbian Squash Asociation

Uspešno organizovan prvi ''Serbian Junior Open''


08.10.2012.

Srpski juniori Aleksandra Peleksić, Aleksandar Šofranac i Dušan Šikman osvojili su zlatne trofeje na prvom juniorskom turniru u Srbiji, koji je u zvaničnom kalendaru ESF-a.


U klubu SquashLand i u SAS otvoreno je novo poglavlje za juniore. Turnir je sjano organizovan, pored redovnih gostiju, sjajnih takmičara, iz Hrvatske i Slovenije,po prvi puta, imali smo goste iz Mađarske. Braća Peter i Tamaš Devald pokazali su raskošan talenat i visok nivo igre do kojeg mogu doći deca od samo 12 godina. U svojoj kategoriji ipak su imali jednog od najboljih mladih igrača u Evropi Roka Vončinu iz Zagreba. Pored dobre igre Petera Devalda u finalu, Roko je slavio rezultatom 3/1. Tamaš Devald zauzeo je treće mesto.

U kategoriji do 15 godina junior SquashLanda Aleksandar Šofranac osvojio je trofej pobednika. Do finala je pobeđivao rezultatom 3/0. U finalu je igrao protiv starog znalca iz regionalne lige Andraža Demšara iz Škofja Loke. Aleksandar je silovito počeo i imao samo jedan pad u igri. Slavio je rezultatom 3/1. Treće mesto osvojio je Viktor Milosavljević iz Hrvatske. U ovoj kategoriji srpski takmičar Nikola Aleksić osvojio je peto mesto. On je odigrao dva triler meča protiv takmičara iz Hrvatske. Prvi je nesretno izgubio zbog nedostatka samopouzdanja, a drugi je dobio u neizvesnom trećem setu, rezultatom 13/11.

U kategoriji do 17 godina naš Dušan Šikman ostvario je sve pobede i osvojio je zlatni trofej pobednika. Najteži meč imao je protiv Marka Hafnera iz Slovenije. Drugi naš predstavnik u ovoj kategorij Dimitrije Jovanović povredio se u momentu kada je igrao mečeve za plasman. Drugo mesto u ovoj kategoriji uzeo je gore pomenuti Mark Hafner. Ovaj momak mnogo obećava, za razliku od prošlog tunrnira mnogo je napredovao. Treće mesto osvojio je Janko Vončina iz Hrvatske.

U kategoriji do 19 godina publika je mogla uživati u vrhunskom skvošu. Ivan Dolovčak pobedio je sve protivnike i osvojio prvo mesto. Drugo mesto pripalo je Aljažu Peternelju, a treće Luki Miokoviću iz Zagreba. Ovi momci igrali su sjajan skvoš u kom su svi uživali. Srbija nije imala predstavnika u ovoj kategorii.

Konačno, u kategoriji devojaka do 17 godina, po ko zna koji put, viđen je troboj Aleksandre Peleksić, Katarine Jeremić i Lane Prokić. Kao i uvek njihovi mečevi bili su mnogo dobri. Lana Prokić nije igrala na svom nivou i time je olakšala svojim protivnicama da dodju do sjajnijeg odličja. Aleksandra Peleksić osvojila je prvo mesto pobedom nad Katarinom Jeremić rezultatom 3/1.

Na ovom turniru učestvovala je Natalija Vitorović, kao najmlađi takmičar sa samo 9 godina. Ova devojčica je velika nada srpskog skvoša i kluba SquashLand.

SquashLand se kao i uvek istakao u organizaciji, koju su pomogli kompanije Imlek i Marbo.

Ovim putem SAS čestita pobednicima, organizatorima i partnerima turnira. Pozivamo Vas na peto Državno juniorsko prvenstvo, koje će se odigrati sledeće subote, 13.10.2012. u SquashLandu.

Pogledajte detaljne rezultate SJO2012

Prvo izdanje ove godine

Pretplatite se na novosti

Gledajte skvoš uživo u HDu

Partneri

Rezultati SAS turnira uživo

Podrška države