Skvoš Asocijacija Srbije
Serbian Squash Asociation

Gosti iz Mađarske dominirali na Serbia Open-u


26.05.2014.

Na Serbia Open 2014 učestvovalo je 12 devojaka iz Grčke, Mađarske, Bugarske, Hrvatske i Srbije. Po kvalitetu učesnica ovo je bio jedan od najjačih turnira održanih kod nas.


Na turniru su dominirali igrači i igračice iz Mađarske. Zsofi Marton osvojila je turnir u ženskoj kategoriji, a do finala je stigla i njena mlađa saigračica Luca Polgar. Zsofi je u polufinalu pobedila Josipu Peršun iz Hrvatske, a Luca Polgar savladala je, takođe Hrvaticu, Paulinu Radoš.

Peto mesto osvojila je Eliza Kargioti iz Grčke, a naša Jelena Dutina, uprkos povredi, zauzela je šesto mesto.

U generalnom plasmanu Balkan Grand Prix serije i dalje vodi naša Jelena Dutina, ali joj se Paulina radoš primakla na samo 11 bodova. Ostao je još samo završni turnir sezone koji se igra u Zagrebu 28.06.. Jelena će pokušati do tada da se oporavi od povrede članka i da proba osvojiti što veći broj bodova kako bi osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu.

Kod muškaraca dominirao je Andraš Torok, koji je bio veliki favorit. Mladi Martin Kegel iz Zagreba, jedan od najboljih evropskih igrača u svojoj kategoriji, napravio je veliki podvig plasiravši se u finale. On je pobedio drugog mađara Gabor Saba. U finalu Kegel j euspeo da uzme set Toroku, ali je to bilo maksimalno od njega. Pred ovim momkom je sjajna budućnost, čestitamo na drugom mestu. Vedran Švonja iz Hrvatske pobedio je Gabor Saba u borbi za treće mesto.

Pogledajte finala Torok - Kegel

Naš Dušan Šikman imao je svoje šanse u četvrtfinalu protiv Švonje. Nije ih iskoristio, ali i njegovo vreme tek dolazi pa se nadamo da će na sledećem turniru ostvariti bolji rezultat. U borbi za peto mesto Šikman je pobedio saigrača iz naše reprezentacije novosađanina Vuka Brcanskog rezultatom 2/1. Od domaćih igrača dobro se pokazao i Ivo Dujmov koji je dosta napredovao i zauzeo 11. mesto.

Pogledajte kompletne rezultate:

Serbia Open 2014 muskarci i zene

Muskarci od 17-19 mesta

Sve o Balkan Grand Prix Seriji pogledajte ovde

Više slika pogledajte na linkovima ispod:

FB/SquashTrener

FB/SquashLand

Prvo izdanje ove godine

Pretplatite se na novosti

Gledajte skvoš uživo u HDu

Partneri

Rezultati SAS turnira uživo

Podrška države