Skvoš Asocijacija Srbije
Serbian Squash Asociation

Paulina Radoš i Srđan Maksimović pobednici Trofeja Beograda 2014


08.09.2014.

Srđan Maksimović i Paulina Radoš Gosti iz Hrvatske slavili su na jubilarnom, desetom Trofeju Beograda u skvošu. Ovim turnirom počela je nova sezona Balkan Grand Prix serije koja se igra od 2011-te godine.

U ženskoj kategoriji do finala su stigle prvakinje Grčke i Hrvatske. Paulina Radoš iz Zagreba savladala je našu Bojanu Milutinović, a Grkinja Eliza Kargioti savladala je Saru Rojnik iz Slovenije. U finalnom meču nekada profesionalna igračica Eliza Kargioti pružila je sjanu partiju i pokazala visok kvalitet, ali za pobedu protiv mlađe i nadahnute igračice iz Hrvatske, kao da joj je falilo snage i istrajnosti. Setovi su završavali na razliku u korist Pauline Radoš i ona je tako osvojila titulu Trofej Beograda.

U meču za treće mesto naša prvakinja Bojana Milutinović iz Novog Sada odlično je počela meč, ali je prvi set izgubila na razliku. Drugi set je Bojana otvorila sjajno i na kraju slavila rezultatom 11/5. Od trećeg seta mlada Slovenka igra sve bolje, a Bojanu kao da stiže umor. Na kraju Sara Rojnik pobeđuje ukupnim rezultatom 3/1 i osvaja treće mesto.

U muškom žrebu našlo se 16 igrača. U četvrtfinalu igrali su naši igrači Šikman, Šofranac i Brcanski. Svi su za protivnike imali igrače iz Hrvatske. U polufinale uspeo je da se plasira jedino Dušan Šikman. Pored njega plasirali su se Vedran Švonja, Srđan Maksimović i Martin Kegel. Šikman je igrao protiv prvog nosioca turnira vicešampiona Hrvatske Martina Kegela. Ovo je bio sjajan meč, Dušan je uspeo da dobije prvi set, drugi je izgubio na razliku 14/12, i od tada je Kegel preuzeo kontrolu. Na kraju je Kegel slavio rezultatom 3/1. U drugom polufinalu Maksimović i Švonja igrali su maratonski meč. Švonja je vodio sa 2/1 u setovima, ali je Maksimović igrao strpljivo i vratio se u meč, te na kraju slavio u petom setu.

U finalnom meču Maksimović i Kegel saigrači iz hrvatske reprezentacije odigrali su neverovatan meč pun preokreta, meč u kom je publika uživala. Maksimović je vodio sa 2/1, Kegel se u četvrtom setu vratio, ali je ponovo u petom setu dominirao Maksimović. Srđan Maksimović je ponovio uspeh koji je napravio prošle godine osvajanjem Balkan Kupa u Beogradu.

U meču za treće mesto naš Dušan Šikman odigrao je sjajan meč protiv Vedrana Švonje. Vodio je 1/0, a drugi set izgubio na razliku. Treći set je dobio Šikman i poveo sa 2/1. Nakon ovoga Švonja se polako vraća u igru i osvaja naredna dva seta, te pobeđuje rezultatom 3/2. Ispostavilo se da je krucijalan bio drugi set koji je Šikman izgubio na razliku. Ovo je ipak veliki rezultat za našeg reprezentativca. Moramo istaći i dobar rezultat Aleksandra Šofranca koji je osvojio 5. mesto pobedom nad mladim Rokom Vončinom iz Zagreba. Vuk Brcanski zauzeo j esedmo mesto pobedom nad reprezentativcem Hrvatske Petrom Galekovićem.

Posebno se istakao hrvatski junior Viktor Milosavljević koji posle tesnog poraza u prvom kolu, gde je imao četiri meč lopte, pobedio sve ostale mečeve i osvojio takozvanu levu stranu žreba i zauzeo deveto mesto.

Sledeći turnir Grand Prix serije igra se ponovo u klubu SquashLand 25. oktobra. Tada je na programu jedan od naših najvećih turnira Balkan Kup.

Rezultati Trofej Beograda 2014

Devojke grupaA , grupaB , od 1-4 mesta , od 5-8 mesta

Muškarci

Tabela Balkan Grand Prix series 2014/15

Više slika pogledajte ovde

Prvo izdanje ove godine

Pretplatite se na novosti

Gledajte skvoš uživo u HDu

Partneri

Rezultati SAS turnira uživo

Podrška države