Skvoš Asocijacija Srbije
Serbian Squash Asociation

Švonja osvojio prvi trofej pobednika u Balkan Grand Prix seriji


28.10.2014.

Vedran Švonja i Paulina Radoš iz Hrvatske osvoji su trofeje pobednika na ovogodišnjem kupu Balkana u skvošu. Naši Jelena Dutina i Dušan Šikman (na slici) osvojili su trofeje za drugo mesto i samim učešćem u finalu ostvarili su veliki uspeh za srpski skvoš.


Turnir je održan u Beogradskom skvoš klubu Skvošlend. U sjajnoj atmosferi odigran je drugi turnir Grand Prix sezone. Najbolje rezultate ostvarili su takmičari iz Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Paulina Radoš pobedivši našu Jelenu Dutinu. Paulina je tako ostvarila i drugu pobedu u GP seriji i već istakla kandidaturu z aukupnog pobednika serije. Naša druga najbolja igračica Bojana Milutinović zauzela je četvrto mesto. U borbi za treće mesto pobedila je Andrijana Katalinić.

U muškoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je junior bsk Skvošlenda Dušan Šikman. On je prvi puta igrao finale Grand Prix serije. U polufinalu savladao je pobednika prvog kola GP serije Srđana Maksimovića. U finalu se sastao sa gore pomenutim Švonjom. U veoma zanimljivom meču sa dosta preokreta, stiglo se do petog seta. U takođe neizvesnoj završnici Švonja je slavio sa 11/8. Ovo je prva pobeda za Vedrana Švonju na turnirima GP serije koja se održava od 2011-te godine.

U borbi za treće mesto Kegel je pobedio Maksimovića. Od naših takmičara dobar rezultat ostvario je i Aleksandar Šofranac koji je zauzeo šesto mesto.

Turnir je kao i uvek besprekorno organizovan. Sledeći turnir u Grand Prix seriji igra se u decembru u Zagrebu.

Rezultati Balkan Cup 2014:

Muškarci

1-16 mesta

17-20 mesta

Devojke

Grupa A

Grupa B

Od 1-4 mesta

5-6 mesto

Više slika pogeldajte na FB/SquashTrener

Rang lista Balkan Grand Prix serija 2014/15

Rang lista Skvoš Asocijacije Srbije gde se boduju rezultati domaćih takmičara u nacionalnom prvenstvu.

Prvo izdanje ove godine

Pretplatite se na novosti

Gledajte skvoš uživo u HDu

Partneri

Rezultati SAS turnira uživo

Podrška države