Skvoš Asocijacija Srbije
Serbian Squash Asociation

Završena gradska prvenstva Srbije 2017 - nova rang lista


05.02.2017.

Izašle su nove rang liste.

Beograd

Danas je odigrano Gradsko prvenstvo Beograda u skvošu u Skvošlendu. Takmičenje su propustili reketi broj jedan Srbije Jelena Dutina i Marko Matanović koji ovog vikenda igraju turnir u Minsku u Belorusiji. Ovakvu priliku za dokazivanje iskoristile su mlade snage beogradskog skvoša.

U finalnom meču u ženskoj kategoriji, Lana Prokić pobedila je posle odlične borbe naročito u drugom i trećem setu Nataliju Vitorović, juniorsku nadu srpskog skvoša rezultatom 3 : 0, treće mesto osvojila je još jedna juniorska reprezentativka, Jovana Krstonošić čije se ime sve češće čuje i na seniorskim turnirima u Srbiji.

U muškoj konkurenciji furiozno i bez izgubljenog seta turnir je osvojio povratnik u srpski skvoš i nadamo se buduća perjanica nacionalnog tima Aleksandar Šofranac, on je u finalnom meču pobedio danas indisponiranog i nedovoljno motivisanog Dušana Šikmana rezultatom 3 : 0. U meču za treće mesto, još jedan junior, Vukašin Vitorović pobedio je u teškom meču Dejana Miloševića, igrača za koga nijedan poen unapred nije izgubljen.

Branislav Krstonošić, Generalni sekretar Beogradske skvoš asocijacije dodelio je trofeje i medalje osvajačima i tom prilikom rekao " Izuzetno mi je drago što su turnir osvojile mlade lavice i lavovi beogradskog skvoša, iskreno se nadam da će ovo za njih biti dodatna motivacija da nastave sa treninzima i u budućnosti."

Statistika turnira Prvenstvo Beograda u skvošu
Ukupan broj mečeva - 28
Broj mečeva sa maksimalnim brojem setova - 5 (17%)
Ukupno setova odigranih - 102
Meč sa maksimalnim brojem poena - 98 (Leon Lythgoe - Matthias Harms)

Novi Sad

Vuk Brcanski i Bojana Milutinović odbranili su titule gradskih prvaka Novog Sada. U muškoj konkurenciji učestvovalo je 9 takmičara. Drugo mesto osvojio je Branimir Carić koji se vratio posle dužeg odsustva. Treće mesto je osvojio Dimitrije Lukić koji je savladao Stevana Dragaša. Najbolji meč odigrali su Pedja Mijin i Petar Poznić za 5. mesto. Petar je vodio 2/0 i u trecem setu je delovalo da je sve gotovo, ali onda se nas veteran Pedja vratio u meč i na kraju trijumfovao u 5. setu na razliku.

Kod devojaka prvo mesto je osvojila Bojana Milutinovic koja je savladala Gordanu Mandić. Treće mesto osvojila je Marija Vidaković, a 4. Branislava Milanović.

Prvo izdanje ove godine

Pretplatite se na novosti

Gledajte skvoš uživo u HDu

Partneri

Rezultati SAS turnira uživo

Podrška države