Skvoš Asocijacija Srbije
Serbian Squash Asociation

Serbia Junior Open 2017


09.10.2017.

Ovogodišnji SERBIA JUNIOR OPEN bio je ujedno i najposećeniji juniorski skvoš turnir u istoriji Srbije. Oko 90 juniora iz osam država odmerili su snage u Beogradskom klubu "SquashLand". Time je nastavljena tradicija da ovaj juniorski turnir svake godine ima sve veći broj učesnika. Najviše medalja odneli su takmičari iz Slovenije, koji su bili na postoljima u svih osam kategorija, dok su juniori iz Mađarske odneli najviše zlatnih medalja.

Generalno dobar nastup naših takmičara na ovogodišnjem Serbia Junior Openu. Kroz sve mečeve krasila ih je velika borbenost. Odustajanje nije bila opcija.

Čestitke našim najmlađim takmičarima koji su pobedili strah i ušli u teren da se ravnopravno nose sa starijima i iskusnijima od sebe.

Ilija Pecikoza, ujedno i najmlađi učesnik turnira, ima osam godina, pobrao je mnogo simpatija publike i ostalih takmičara. Pobedio je u dva meča i time pokazao da je pred njim svetla juniorska karijera.

Naša reprezentativka, Anđela Vrgotić, propustila je šansu da se bori za medalju u veoma neizvesnom meču protiv prvog nosioca. Meč odlučen u petom setu, koji je Anđela, nažalost, izgubila u nedostatku snage.

Vukašin Vitorović, nas najbolji junior, osvojio je treće mesto u meču koji je bio pun preokreta. Meč se na kraju zavrsio kako smo priželjkivali. Mihailo Conić, velika nada sprskog svoša, propustio je priliku da osvoji ovo prvestvo. Posle velike borbe izgubio je u finalu u odlučujucem setu.

Prvo izdanje ove godine

Pretplatite se na novosti

Gledajte skvoš uživo u HDu

Partneri

Rezultati SAS turnira uživo

Podrška države