Skvoš Asocijacija Srbije
Serbian Squash Asociation

ANĐELA VRGOTIĆ I VUKAŠIN VITOROVIĆ JUNIORSKI PRVACI SRBIJE


22.10.2017.

U subotu 21.10.2017 odigrano je Juniorsko državno prvenstvo, deseto po redu. Prvaci Srbije postali su Anđela Vrgotić i Vukašin Vitorović.

Kod devojčica takmičarke su bile raspoređene u dve grupe.

Anđela Vrgotić i Bianca Tacconi su u svojim grupama osvojile ubedljivo prva mesta bez izgubljenog seta. U međusobnom okršaju su rešile pitanje nove državne prvakinje. Gledali smo izuzetno kvalitetan i ujednačen meč u pet setova. Anđela je imala više snage u odlučujućem setu, u najvažnijem trenutku je uspela da pruži svoju najbolju igru i trijumfuje 3:2 (11:9 8:11 11:4 4:11 11:9).

U meču za treće mesto sastale su se Natalija Vitorović i Mina Mijatović, velika nada Škole skvoša. Natalija je pobedila 3:0 (11:4 11:1 11:0). Mina je odigrala tek drugi turnir u karijeri. Nakon odličnog petog mesta na nedavnom Serbia Junior Open-u i na ovom turniru zabeležila je visok plasman i nije se uplašila u mečevima protiv starijih takmičarki.

Peto mesto pripalo je Maji Aleksić dok je šesta bila Ksenija Pecikoza. Maja i Ksenija su najmlađe takmičarke na domaćoj skvoš sceni.

Kod dečaka Vukašin Vitorović i Leon Lythgoe u svojim grupama nisu naišli na ozbiljniji otpor. U meču za naslov državnog prvaka Vukašin nije dozvolio iznenađenje. Sigurnom igrom je trijumfovao 3:0 (11:8 11:8 11:7).

Treće mesto osvojio je vrlo dobri Mihailo Conić pobedom nad Aleksandrom Badžićem 3:0 (11:3 11:1 11:4).

Od dečaka su na turniru učestvovali još i Pavle Aleksić, Lazar Prokić, Luka Mijatović, Andrej Dobrosavljević i Ilija Pecikoza. Ilija se posebno istakao velikom borbenošću i zalaganjem. Iako je najmlađi uspeo je da se ravnopravno nosi sa starijim takmičarima i da pridobije sve simpatije.

Naredno takmičenje u organizaciji Skvoš Asocijacije Srbije ASB Balkan Cup održaće se u klubu SquashLand 04.11. i 05.11. i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane igrače da se prijave.

Do tada - vredno trenirajte!

Sportski pozdrav.

Prvo izdanje ove godine

Pretplatite se na novosti

Gledajte skvoš uživo u HDu

Partneri

Rezultati SAS turnira uživo

Podrška države